Ανεστραμμένη θερμομόνωση

Ανεστραμμένη θερμομόνωση

    Στην ανεστραμμένη θερμομόνωση προηγούνται οι ρύσεις κλίσεων (εάν είναι απαραίτητες), ακολουθεί η στεγανοποίηση της επιφάνειας και στη συνέχεια ακολουθεί η θερμομόνωση. Οπότε γίνεται πρώτα η στεγανοποίηση με ασφαλτόπανα ή με επαλειφόμενα στεγανωτικά υλικά όπως περιγράφεται σε κάθε σελίδα μας και στη συνέχεια ξεκινούν οι εργασίες της θερμομόνωσης με τη σειρά που περιγράφονται παρακάτω. 

     Ο πελάτης επιλέγει την τελική επιφάνεια που επιθυμεί να έχει η οροφή δώματος ανάμεσα σε αρκετές επιλογές όπως πλακάκι, σκύρο(χαλίκι), τσιμεντοκονία κλπ. Οι πιο συνηθισμένες επιλογές που είναι το θερμομονωτικό πλακάκι και το σκύρο (χαλίκι) που σας παρουσιάζουμε παρακάτω. Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι όλες οι επιλογές έχουν ακριβώς την ίδια θερμομονωτική απόδοση αφού το μόνο που αλλάζει είναι η τελική επιφάνεια, δηλαδή το αισθητικό κομμάτι και όχι η θερμομονωτική απόδοση της κατασκευής.

Σειρά εργασιών για την επιτυχημένη ανεστραμμένη θερμομόνωση με τελική επιφάνεια το θερμομονωτικό πλακάκι

     Για τη θερμομονωτική θωράκιση της επιφάνειας με τελική επιφάνεια το πλακάκι, χρησιμοποιούνται τα ειδικά θερμομονωτικά πλακιδία POLYTILE. Πρόκειται για ειδικές θερμομονωτικές πλάκες διαστάσεων 0,30m X 0,60m που διαθέτουν πατούρα και στις τέσσερις πλευρές. Από το συνολικό τους πάχος, τα 2 cm είναι μια λευκή τσιμεντόπλακα επεξεργασμένης επιδερμίδας, σαν ψευτομάρμαρο, η οποία είναι κολλημένη πάνω στο θερμομονωτικό υλικό και τα υπόλοιπα εκατοστά είναι το πάχος του θερμομονωτικού υλικού (ROOF MATE) που το επιλέγει ο πελάτης ανάλογα με τη θερμομονωτική απόδοση που θέλει να προσδώσει στην κατασκευή.

ανεστραμμένη θερμομόνωση

     Αφού έχει ολοκληρωθεί η στεγανοποίηση ξεκινά η διάστρωση από τοίχο σε τοίχο και από στηθαίο σε στηθαίο και σε απόλυτη μεταξύ τους συναρμογή των ειδικών θερμομονωτικών πλακιδίων POLYTILE. Η μεταξύ τους τοποθέτηση στην επιφάνεια οροφής γίνεται ελεύθερα, σταυρωτά και η συναρμογή τους, με βάση την περιμετρική πατούρα που διαθέτουν.

Σειρά εργασιών για την επιτυχημένη ανεστραμμένη θερμομόνωση με τελική επιφάνεια το σκύρο (χαλίκι)

     Η θερμομονωτική θωράκιση της επιφάνειας με τελική επιφάνεια το σκύρο (χαλίκι), είναι η ελαφρύτερη και οικονομικότερη λύση που μπορεί να επιλέξει κάποιος για την οροφή του. Είναι ευρέως διαδεδομένη και χρησιμοποιείται συνήθως σε οροφές δώματος (ταράτσες) που δεν έχουν συχνή και εντατική προσβασιμότητα.  

thermomonosi     Μετά την ολοκήρωση της διαδικασίας της στεγανοποίησης ακολουθεί η θερμομονωτική της θωράκιση, η οποία επιτυγχάνεται με την στρώση από τοίχο σε τοίχο και από στηθαίο σε στηθαίο, σταυρωτά και σε απόλυτη μεταξύ τους συναρμογή, των θερμομονωτικών πλακών εξηλασμένης πολυστερίνης πάχους τουλάχιστον 5 cm.

geoyfasma

     Στην συνέχεια και επί της επιφάνειας των ήδη τοποθετημένων θερμομονωτικών πλακών, διαστρώνεται ένα ειδικού πάχους πολυεστερικό ύφασμα, το γεωύφασμα, το οποίο διαθέτει πολύ ισχυρές μηχανικές αντοχές και παρεμβάλλεται μεταξύ των χαλικιών και της επιδερμίδας των θερμομονωτικών πλακών. Αυτό συμβαίνει για να προστατεύεται και να διατηρείται ακέραια η επιδερμίδα των θερμομονωτικών πλακών.

haliki     Και τέλος, επί του γεωυφάσματος προστασίας, ακολουθεί η διασπορά και η στρώση των οικοδομικών σκύρων (χαλικιών) που αποτελεί και την τελική επιφάνεια βατότητας της θερμομόνωσης. Το πάχος της στρώσης των χαλικιών, είναι περίπου 3 – 4 cm.

Ψάχνετε για εργασίες θερμομόνωσης;

Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε για να κανονίσουμε ραντεβού στο χώρο σας για επίσκεψη αυτοψίας και εξατομικευμένη οικονομοτεχνική προσφορά του προβλήματος σας εντελώς ΔΩΡΕΑΝ