Περιγραφή Έργου

     Παρακάτω δημοσιεύουμε φωτογραφικό υλικό για κάθε βήμα που ακολουθήσαμε για τη στεγανοποίηση με  ασφαλτόπανο και θερμομόνωση πλάκας οροφής δώματος (ταράτσας) με τελική επιφάνεια το σκύρο (χαλίκι). Η στεγανοποίηση έγινε με ασφαλτόπανα SBS (ελαστομερή) βάρους 5kg/τ.μ.. και η θερμομόνωση με  θερμομονωτικές πλάκες εξηλασμένης πολυστερίνης πάχους 5εκ.

Για τη συγκεκριμένη εργασία, δώσαμε γραπτή εγγύηση καλής λειτουργίας 15 έτη.

Περιληπτική σειρά εργασιών:

Η αρχική επιφάνεια πριν την έναρξη των εργασιών:

Πλύσιμο της επιφάνειας με μηχανικά μέσα

     Καθαρισμός της επιφάνειας με πλυστικό-πιεστικό μηχάνημα υδροβολής με σκοπό την απελευθέρώση της επιφάνειας από βρωμιές, χώματα, βρύα, σκόνες και από οτιδήποτε άλλο έχει επικαθήσει για καιρό στην επιδερμίδα της και την έχει υποκαταστήσει.

steganopoiisi asfaltopana
Πλύσιμο της επιφάνειας

Χάντρωμα επιχρισμάτων

     Όπου η οροφή του δώματος (ταράτσα), βρίσκεται σε επαφή με σοβαντισμένους τοίχους προβήκαμε σε χάντρωμα των επιχρισμάτων (σοβάδων). Δηλαδή σκάψαμε και αφαιρέσαμε ένα τμήμα του σοβαντισμένου τοίχου, για να δημιουργήσουμε μια ζώνη χωρίς σοβά και σε βάθος μέχρι την αποκάλυψη της εσωτερικής τουβλοδομής. Αυτό που επιδιώξαμε είναι, οι άκρες των ασφαλτόπανων με τα οποία κατασκευάσαμε την στεγανολεκάνη οροφής, να είναι κολλημένες και σφραγισμένες μέσα στον τοίχο, δηλαδή στο πιο σταθερό και ασφαλές σημείο του, που είναι τα τούβλα.

Επισκευές και εξομάλυνση της επιφάνειας

     Ακολούθησε η επισκευή και η εξομάλυνση των χαντρωμένων ζωνών με συμπληρώματα μάζας, αποτελούμενα από ταχύπηκτα στεγανωτικά τσιμέντα.

steganopoiisi asfaltopana
Επισκευές επιφάνειας

Επάλειψη της επιφάνειας με βενζινοδιάλυτη ασφαλτόκολλα

     Επάλειψη όλης της επιφάνειας με υγρή βενζινοδιάλυτη ασφαλτόκολλα. 

Στεγανοποίηση της επιφάνειας με ασφαλτόπανο

     Η στεγανοποίηση ξεκινάει μέσα από το στόμιο της υδρορροής και συνεχίζεται στην υπόλοιπη επιφάνεια και γίνεται με επικόλληση των ασφαλτόπανων εν θερμώ με χρήση φλόγιστρου. Πρόκειται για τα ασφαλτόπανα ελαστομερή (SBS) βάρους 5kg/τ.μ. HermesDien της Hermes, εταιρεία που ανήκει στον όμίλο της Vitex

Τοποθέτηση εξαεριστικών συστημάτων

     Η διασπορά της υγρασίας στα εσωτερικά δομικά στοιχεία της υπάρχουσας επιφάνειας μας υποχρεώνει στην τοποθέτηση εξαεριστικών συστημάτων. Σκοπός τους είναι ο άμεσος και σταδιακός απεγκλωβισμός των στοιχείων της υγρασίας από την πλάκα οροφής.

steganopoiisi asfaltopana
Τοποθέτηση εξαεριστικών συστημάτων

Σφράγιση με στεγανωτικές μαστίχες πολυουρεθανικής βάσης

     Η δημιουργία της στεγανής ασφαλτολεκάνης ολοκληρώθηκε σφραγίζοντας με ειδικές στεγανωτικές μαστίχες πολυουρεθανικής βάσης όσα σημεία διακόπτουν τη συνέχεια των ασφαλτομεμβρανών π.χ. βάσεις ηλιακών, εξαεριστικά κλπ.

steganopoiisi asfaltopana
Σφράγιση με στεγανωτικές μαστίχες

Κλείσιμο του χαντρώματος

     Οι εργασίες της στεγάνωσης ολοκληρώνονται με το κλείσιμο του χαντρώματος που πραγματοποιήσαμε σε προηγούμενο βήμα.

steganopoiisi asfaltopana
Κλείσιμο χαντρώματος

Διάστρωση θερμομονωτικών πλακών σε όλη την επιφάνεια

    Η θερμομονωτική θωράκιση της επιφάνειας έγινε με τη στρώση από στηθαίο σε στηθαίο, σταυρωτά και σε απόλυτη μεταξύ τους συναρμογή, θερμομονωτικών πλακών εξηλασμένης πολυστερίνης (Fibranxps 300 της Fibran), πάχους 5 cm.

Διάστρωση γεωυφάσματος σε όλη την επιφάνεια

  Μετά την ολοκλήρωση και της θερμομόνωσης, γίνεται διάστρωση όλης της επιφάνειας με γεωύφασμα. Tο γεωύφασμα διαθέτει πολύ ισχυρές μηχανικές αντοχές για να προστατεύει την επιδερμίδα των θερμομονωτικών πλακών.

Διασπορά σκύρου (χαλικιού)

     Και τέλος, επί του γεωυφάσματος προστασίας, ακολούθησε η διασπορά και η στρώση του οικοδομικού σκύρου (χαλικιών) που είναι και η τελική επιφάνεια. Το πάχος της στρώσης των χαλικιών, είναι περίπου 3 – 4 cm.

    Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό για τη στεγανοποίηση με ασφαλτόπανα και τη θερμομόνωση, μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω σελίδες της ιστοσελίδας μας:

Στεγανοποίηση με ασφαλτόπανο

Ανεστραμμένη θερμομόνωση

Πληροφορίες έργου

Ημερ/νια Έργου:15/05/2019
Πελάτης:Ιδιώτης
Τοποθεσία:Γλυφάδα, Αθήνα
Κοινοποίηση