Περιγραφή Έργου

     Παρακάτω δημοσιεύουμε φωτογραφικό υλικό για κάθε βήμα που ακολουθήσαμε για τη στεγανοποίηση με  ασφαλτόπανο πλάκας οροφής δώματος (ταράτσας). Η στεγανοποίηση έγινε με ασφαλτόπανα SBS (ελαστομερή) βάρους 6kg/τ.μ.. 

Για τη συγκεκριμένη εργασία, δώσαμε γραπτή εγγύηση καλής λειτουργίας 10 έτη.

Περιληπτική σειρά εργασιών:

Η αρχική επιφάνεια πριν την έναρξη των εργασιών:

Ξύσιμο κ πλύσιμο της επιφάνειας με μηχανικά μέσα

     Οι εργασίες μας ξεκίνησαν με το ξύσιμο της επιδερμίδας της επιφάνειας και στη συνέχεια τον απόλυτο καθαρισμός της με πλυστικό-πιεστικό μηχάνημα υδροβολής. Σκοπός μας ήταν η απελευθέρώση της επιφάνειας από βρωμιές, χώματα, βρύα, σκόνες και από οτιδήποτε άλλο έχει επικαθήσει για καιρό στην επιδερμίδα της και την έχει υποκαταστήσει.

Χάντρωμα επιχρισμάτων

     Όπου η οροφή του δώματος (ταράτσα), βρίσκεται σε επαφή με σοβαντισμένους τοίχους προβήκαμε σε χάντρωμα των επιχρισμάτων (σοβάδων). Δηλαδή σκάψαμε και αφαιρέσαμε ένα τμήμα του σοβαντισμένου τοίχου, για να δημιουργήσουμε μια ζώνη χωρίς σοβά και σε βάθος μέχρι την αποκάλυψη της εσωτερικής τουβλοδομής. Αυτό που επιδιώξαμε είναι, οι άκρες των ασφαλτόπανων με τα οποία κατασκευάσαμε την στεγανολεκάνη οροφής, να είναι κολλημένες και σφραγισμένες μέσα στον τοίχο, δηλαδή στο πιο σταθερό και ασφαλές σημείο του, που είναι τα τούβλα.

      Επιπλέον, σε καμία περίπτωση δεν εμπιστευόμαστε τη μηχανική στερέωση της άκρης των ασφαλτόπανων πάνω στους τοίχους με λάμα που καρφώνεται κατά μήκος του τελειώματος τους, αφού κατά τη την τοποθέτηση της λάμας τα ασφαλτόπανα τρυπιούνται και οι μαστίχες που χρησιμοποιούνται για τη σφράγιση των βιδών, πολύ σύντομα αφυδατώνονται και χάνουν την αξιοπιστία τους. 

Επισκευές, εξομάλυνση της επιφάνειας και τελική διαμόρφωση στομίου των υδρορροών

     Ακολούθησε η επισκευή και η εξομάλυνση των χαντρωμένων ζωνών με συμπληρώματα μάζας, αποτελούμενα από ταχύπηκτα στεγανωτικά τσιμέντα καθώς επίσης και η τελική διαμόρφωση του στομίου των υδρορροών.

Επάλειψη της επιφάνειας με βενζινοδιάλυτη ασφαλτόκολλα

     Επάλειψη όλης της επιφάνειας με υγρή βενζινοδιάλυτη ασφαλτόκολλα. 

Στεγανοποίηση της επιφάνειας με ασφαλτόπανο

     Επόμενο βήμα είναι η στεγανοποίηση της επιφάνειας. Η στεγανοποίηση ξεκινάει μέσα από το στόμιο των υδρορροών και συνεχίζεται στην υπόλοιπη επιφάνεια και γίνεται με επικόλληση των ασφαλτόπανων εν θερμώ με χρήση φλόγιστρου. 

Σφράγιση με στεγανωτικές μαστίχες πολυουρεθανικής βάσης

     Η δημιουργία της στεγανής ασφαλτολεκάνης ολοκληρώθηκε σφραγίζοντας με ειδικές στεγανωτικές μαστίχες πολυουρεθανικής βάσης όσα σημεία διακόπτουν τη συνέχεια των ασφαλτομεμβρανών π.χ. βάσεις ηλιακών, εξαεριστικά κλπ.

Κλείσιμο του χαντρώματος

     Οι εργασίες της στεγανοποίησης ολοκληρώνονται με το κλείσιμο του χαντρώματος που πραγματοποιήσαμε σε προηγούμενο βήμα.

Η τελική επιφάνεια μετά το τέλος των εργασιών μας

    Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό για τη στεγανοποίηση με ασφαλτόπανα, μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω σελίδες της ιστοσελίδας μας:

Στεγανοποίηση με ασφαλτόπανο

Πληροφορίες έργου

Ημερ/νια Έργου:19/07/2018
Πελάτης:Ιδιώτης
Τοποθεσία:Κηφισιά, Αθήνα
Κοινοποίηση