Περιγραφή Έργου

     Παρακάτω δημοσιεύουμε φωτογραφικό υλικό για κάθε βήμα που ακολουθήσαμε για τη στεγανοποίηση οροφής δώματος (ταράτσας) με το επαλειφόμενο στεγανωτικό υλικό πολυουρεθανικής βάσης (Hyperdesmo-LV της Alchimica). Η στεγανοποίηση έγινε με επιπλέον τοποθέτηση πολυεστερικού οπλισμού (Geotextile 50 της Alchimicaσε όλη την επιφάνεια της οροφής.

Για τη συγκεκριμένη εργασία, δώσαμε γραπτή εγγύηση καλής λειτουργίας 12 ετών.

Περιληπτική σειρά εργασιών:

Η αρχική επιφάνεια πριν την έναρξη των εργασιών:

Πλύσιμο της επιφάνειας με μηχανικά μέσα

     Καθαρισμός της επιφάνειας με πλυστικό-πιεστικό μηχάνημα υδροβολής με σκοπό την απελευθέρώση της επιφάνειας από βρωμιές, χώματα, βρύα, σκόνες και από οτιδήποτε άλλο έχει επικαθήσει για καιρό στην επιδερμίδα της και την έχει υποκαταστήσει.

στεγανοποίηση οροφής
Πλύσιμο επιφάνειας

Χάντρωμα επιχρισμάτων

     Όπου η οροφή του δώματος (ταράτσα), βρίσκεται σε επαφή με σοβαντισμένους τοίχους προβήκαμε σε χάντρωμα των επιχρισμάτων (σοβάδων). Δηλαδή σκάψαμε και αφαιρέσαμε ένα τμήμα του σοβαντισμένου τοίχου, για να δημιουργήσουμε μια ζώνη χωρίς σοβά και σε βάθος μέχρι την αποκάλυψη της εσωτερικής τουβλοδομής. Αυτό που επιδιώξαμε είναι, οι άκρες της στεγανολεκάνης που θα δημιουργήσαμε, να είναι κολλημένες και σφραγισμένες μέσα στον τοίχο, δηλαδή στο πιο σταθερό και ασφαλές σημείο του, που είναι τα τούβλα.

Επισκευές και εξομάλυνση της επιφάνειας

     Ακολούθησε η επισκευή και η εξομάλυνση των χαντρωμένων ζωνών με συμπληρώματα μάζας, αποτελούμενα από ταχύπηκτα στεγανωτικά τσιμέντα με σκοπό τη δημιουργία μίας όσο το δυνατόν πιο εξομαλυμένης επιφάνειας.

Αστάρωμα της επιφάνειας

     Αστάρωμα της επιφάνειας με το αστάρι δύο συστατικών κατάλληλο για το συγκεκριμένο υπόστρωμα, Aquadur της Alchimica.

στεγανοποίηση οροφής
Αστάρωμα της επιφάνειας

Τοποθέτηση και εμποτισμός πολυεστερικού οπλισμού

   Τοποθέτηση και εμποτισμός του πολυεστερικού οπλισμού Geotextile 50 της Alchimica σε όλη την επιφάνεια της οροφής, ο οποίος αποτελεί τον οπλισμό ενίσχυσης της μεμβράνης που μόλις ξεκινήσαμε να κατασκευάζουμε. Ο εμποτισμός του οπλισμού έγινε με το υλικό που θα γίνει και η στεγανοποίηση της οροφής. Πρόκειται για το κορυφαίο στεγανωτικό υλικό πολυουρεθανικής βάσης Hyperdesmo-LV της Alchimica.

Τοποθέτηση εξαεριστικών συστημάτων

     Η διασπορά της υγρασίας στα εσωτερικά δομικά στοιχεία της υπάρχουσας επιφάνειας μας υποχρεώνει στην τοποθέτηση εξαεριστικών συστημάτων. Σκοπός τους είναι ο άμεσος και σταδιακός απεγκλωβισμός των στοιχείων της υγρασίας από την πλάκα οροφής.

στεγανοποίηση οροφής
Τοποθέτηση εξαεριστικών

Σφράγιση όσωv σημείων διακόπτουν τη στεγανοποίηση με στεγανωτικές μαστίχες πολυουρεθανικής βάσης

   Η δημιουργία της στεγανολεκάνης συνεχίστηκε σφραγίζοντας με ειδικές στεγανωτικές μαστίχες πολυουρεθανικής βάσης όσα σημεία διακόπτουν τη συνέχεια της στεγάνωσης π.χ. βάσεις ηλιακών, εξαεριστικά κλπ.

στεγανοποίηση οροφής
Σφράγιση με μαστίχες πολυουρεθανικής βάσης

Στεγανοποίηση της επιφάνειας με επαλειφόμενο στεγανωτικό υλικό

   Μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης και εμποτισμού του πολυεστερικού οπλισμού, ακολουθούθησαν δύο επαλείψεις στεγανωτικού υλικού Hyperdesmo-LV της Alchimica σε δύο διαδοχικές ημέρες για να επιτύχουμε τα συνολικά 2,5kg/τ.μ. στεγανωτικού υλικού. Η κατανάλωση στεγανωτικού υλικού κάθε επαλειπτικής στρώσης είναι της τάξεως των 500-600gr/τ.μ. ενώ η κατανάλωση του στεγανωτικού υλικού κατά τον εμποτισμό του πολυεστερικού οπλισμού είναι της τάξεως του 1-1,1kg/τ.μ.

Διασπορά χαλαζιακής άμμου

   Οι στεγανωτικές μας εργασίες ολοκληρώθηκαν με ένα τρίτο και τελευταίο χέρι επάλειψης κατά τη διάρκεια του οποίου έγινε ταυτόχρονα και διασπορά χαλαζιακής άμμου η οποία θα προστατεύει τη στεγάνωση που μόλις κατασκευάσαμε από την υπεριώδη ακτινοβολία.

στεγανοποίηση οροφής

Κλείσιμο του χαντρώματος

   Τέλος οι εργασίες μας ολοκληρώθηκαν με το κλείσιμο του χαντρώματος που πραγματοποιήσαμε σε προηγούμενο βήμα.

Κλείσιμο χαντρώματος

    Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό για τη στεγανοποίηση με επαλειφόμενα στεγανωτικά υλικά, μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω σελίδες της ιστοσελίδας μας:

Στεγανοποίηση με επαλειφόμενα στεγανωτικά υλικά

Πληροφορίες έργου

Ημερ/νια Έργου:18/11/2021
Πελάτης:Ιδιώτης
Τοποθεσία:Κηφισιά, Αθήνα
Κοινοποίηση